• Standaard

Voor iedereen met een beperking is een geschikte sport te vinden!

Er zijn binnen de gemeente Heumen veel mensen met een (verstandelijke) beperking die een bepaalde vorm van sport of bewegen niet kunnen beoefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Syndroom van Down, vormen van autisme (PDD-NOS, Syndroom van Asperger) en ADHD. Daarnaast zijn er ook (te) weinig reguliere organisaties die een bepaalde sport of beweegvorm voor deze doelgroep kunnen of willen aanbieden. Wij, Sportpiazza, hebben samen met lokale sportaanbieders een sportaanbod gerealiseerd dat erop gericht is om mensen met een beperking kennis te laten maken met verschillende sporten die bij hun passen.

Kenniscentrum

Sportpiazza is hét kenniscentrum dat zich richt op het mogelijk maken van een passend sportaanbod voor iedereen met een beperking. Binnen ons team werken gediplomeerde instructeurs en instructrices die de nodige voorlichting hebben gehad en bovendien allemaal beschikken over een verklaring omtrent gedrag. Op deze manier komt niemand voor verrassingen te staan. We delen de sporten en/of groepen niet in op eenzelfde beperking, maar kijken naar het individu zelf. Wat heeft hij of zij nodig en hoe kunnen wij daaraan voldoen. Het is dus niet de bedoeling dat iemand zich moet gaan aanpassen, waardoor het uiteindelijk niet mogelijk wordt om de sport te beoefenen. Bij ons staat niemand buiten spel! Dat wil zeggen dat iedere sport beoefend kan worden en ieder met een lichamelijke of verstandelijke beperking zijn passie kan vinden en moet kunnen uiten.

Op dit moment zijn de volgende lessen al opgestart:

Woensdag    15:00 - 16:00    Dans   

Zaterdag      10:00 - 11:00     Dans

Zaterdag      11:00 - 12:00     Dans

Zaterdag      11:00 - 12:00     Judo

Kun je niet op deze dagen maar wil jij toch graag meedoen, dan is dat geen probleem! Wij vinden overal een oploossing voor en starten dan een nieuwe groep op!

Onze werkwijze

Niemand, maar dan ook echt niemand staat buitenspel! Bij Sportpiazza is het mogelijk om aan te geven welke sport je graag zou willen beoefenen. Mocht dit binnen de 10 sporten van Sportpiazza niet mogelijk zijn, dan gaan wij aan de slag om op zoek te gaan naar een andere vereniging waar je wel je favoriete sport kunt beoefenen met de nodige aanpassingen en begeleiding. Mochten de aanpassingen en begeleiding binnen een vereniging niet mogelijk zijn, dan doen wij vanuit Sportpiazza ons uiterste best om dit toch te realiseren. Voorbeelden van de te beoefenende sporten zijn: Zumba, Judo, Fitness, tafeltennis, bowlen, karate, voetbal, Spinning, tennis, hockey enz.

Tijdens een intake gesprek bekijken wij samen wat jou aanspreekt: wat je leuk of vervelend vindt, en wat je doel is. Het is de bedoeling dat wij na dit gesprek alles duidelijk hebben en dat je een goede indruk van ons hebt gekregen. Vervolgens kunnen we aan de slag gaan en jou de mogelijkheid bieden om verschillende soorten sporten uit te proberen. Natuurlijk blijven we alles in de gaten houden, want het is belangrijk om te weten of alles naar wens verloopt en of er eventuele op of aanmerkingen zijn. Tijdens de intakeperiode en op het moment dat je bij ons gaat sporten blijven we individuele gesprekjes voeren over het verloop en de ervaringen van de door jou uitgekozen sport.

Sportkanjers

Wil je meer informatie over dit fantastische project? 

Vul onderstaand formulier dan volledig in. Wij nemen binnen 2 werkdagen persoonlijk contact met jou op.

 • * velden zijn verplicht.

Nieuws

 • Fysio Fit

  Functionele training onder begeleiding van een Fysiotherapeut. Leden van Spor...

  Lees meer
 • Zomeractie 2019

  ** ZOMERAANBIEDING ** De zomer komt eraan! En dit betekent naast lekker BB...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Vul in en win

  Vul in en win

  Vul in en win het afslankprogramma t.w.v. €199,-

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.