• Standaard

Blog: Clean 9

 

Zaterdag 14 mei 2016: dag 1

Vanmorgen begonnen met C9. Ik zag er tegenop. Niet zozeer omdat ik bang ben dat ik honger heb; meer omdat ik niet zo hou van pillen en shakejes, maar de eerste pillen gingen er moeiteloos in.

Ik wil heel graag mijn sixpack gaan zien, maar dat zal wel ijdele hoop zijn. Daarnaast denk ik dat ik in bijna 52 jaar een hoop rotzooi heb verzameld in mijn darmen, en dat mag er zo langzamerhand wel eens uit...

Verder hoop ik dat ik mijn chocolade-behoefte (M&M's) kan omzetten naar een gezondere verslaving . Ook leek het me wel eens verstandig om 9 dagen geen witte wijntjes te drinken en dat zal moeilijk zijn, omdat het weekend is !

Ik heb het geluk dat ik het samen met mijn dochter Anne en mijn vriendin Monique doe. Monique was vanmorgen eerder wakker, dus ook eerder begonnen met het ontbijt. Zij houdt mij per app op de hoogte en heeft me door de eerste pillen gesleept...

Oké: nu de start-waardes. Ik weeg op dit moment 63,9 kg (wegen mag op dag 1, 3, 6 en 9) en mijn taille-omvang is 81 cm (helaas nooit een taille gehad, maar wie weet over 9 dagen wel: ligt er natuurlijk aan hoeveel rotzooi mijn lijf gaat verlaten . Gewicht is op zich prima. Dat is niet direct mijn drijfveer, maar zo vlak voor de zomer zou het niet erg zijn om een goddelijk figuur te krijgen: een killer body zeg maar!

Enfin: gelukkig net mijn menstruatie achter de rug, dus van vreetbuien geen last.

Tussendoortje: smakeloos, maar niet vies. Annes "snack" opgeleukt met een vrolijke "ananas"-roerstok (van plastic uiteraard, ananas is niet toegestaan!!!).

Lunch: 3 pillen, een flinke slok aloë vera (niet echt een aanrader) en een vanilleshake...

Oh ja: een lekkere kapsalon zou ik ook wel lusten!!!

Ik pis me helemaal suf: een echt zeikwijf geworden!

By the way: tot nu toe geen honger (of trek), wel een beetje zin in vast voedsel, dus een wortel gegeten (smaakte goddelijk!!!)

Voordat je "smakelijk eten" gezegd hebt, is je diner al op hahahahaha

Maar, nog steeds geen hongergevoel....

Vanavond met Anne Songfestival kijken en een lekker shotje Aloë Vera. Jippie!

Anne verlangt wel naar vast voedsel.... gelukkig mag er met mate wel wat fruit of groente gegeten worden. Bij haar staat de stand op 4 aardbeien en 1 wortel.

 

Zondag 15 mei 2016: dag 2

Gisteravond nog een wandeling gemaakt met Anne. Was lekker! De wijn niet gemist.... 

Lekker geslapen vannacht en niet gedroomd van een frietje met. Het was wel koud, maar dat zal aan de buitentemperatuur gelegen hebben... Op naar het ontbijtje!

Voel me in ieder geval prima; nog steeds geen honger.

Heb iets gedaan wat echt niet mag!!! Dus: don't try this at home!!!

Zoals jullie kunnen lezen, mag je wegen op dag 1, dag 3, dag 6 en dag 9. Dus niet op dag 2, Daan, niet op dag 2!!! Maar, ongehoorzaam als altijd. Ik heb het wel gedaan: stiekem.... En? Weet je hoeveel eraf was? 900 gram, bijna een kilo, 9 ons!!! Niet te geloven....

En ik heb niet eens een grote boodschap gedaan vanmorgen... 

Hahaha: net Monique gesproken. Zij had zichzelf ook gewogen. Zij is meer dan een kilo kwijt!

Bovendien heeft Monique het iets zwaarder, want haar gezin moet gewoon eten en drinken, dus wordt ze omringd door mensen die eten. Zij heeft er totaal geen moeite mee en ook nog steeds geen honger/trek-gevoel!

Anne al meer dan 1,5 kilo kwijt! Zo trots op haar! Ze zat er een beetje doorheen. Meer behoefte aan vast voedsel dan ik... Dit geeft haar een enorme boost! We voelen ons allebei enorm energiek en hebben zin in deze dag. Vanaf morgen wordt het makkelijker. Dan mogen we 's avonds een lekkere maaltijd (uiteraard gezond met veel groente).

Vandaag ook het huis ff schoonmaken: ik clean, huis ook clean ...

De lunch (2 pillen, aloë vera-drank, weer een pil) en de vanilleshake, opgeleukt met bevroren frambozen en bosbessen (klein beetje). Ik vond het stukken lekkerder (omdat het lekker koud was), maar Anne moest bijna spugen, hahaha. 

Nu ff wandelen (Monique, Anne en ik). Ervaringen uitwisselen en uiteraard voor onze hoognodige beweging (half uurtje per dag en matig tijdens de eerste 2 dagen van de kuur).

Gestopt bij de kroeg om kruidenthee te drinken.... de uitbater vroeg of we wel in orde waren .

Trouwens: huis niet schoongemaakt. Moet wachten tot morgen . Was te druk met "eten".... hahaha. 

Ook belangrijk: heel helder in mijn hoofd (zou dat ook te maken hebben met C9?) en heb een leuke spinning-les in elkaar geknutseld en ook nog op mijn mobiele telefoon weten te krijgen!!!

Dag 2 zit er bijna op. Morgen voor het eerst 's avonds weer een lichte maaltijd. Ik verheug me er wel op: eindelijk weer kauwen op een lekker stukje vlees en verse groenten.

 

Maandag 16 mei 2016: dag 3

Niet zo heel lekker geslapen. Darmen waren flink aan het rommelen en dat mondde uit op ontlasting vanmorgen... de rotzooi begint los te komen .

Vandaag dag 3, dus wegen en meten. Op dit moment weeg ik 62,5 kg en mijn taille is naar 79 cm gegaan! Top resultaat dus.

Vandaag verandert het eetvoorschrift en dat betekent dat ik als ontbijt ook nog een vanilleshake mag wegkloeken. Gelukkig maar, want ik ga zo pilates en spinning geven, dus kan wel een ontbijtje gebruiken. Ben benieuwd hoe het gaat met lesgeven; ik hoop dat ik niet te slap ben, maar dat zal wel niet.

Zo! Terug van Sportpiazza... Het was een beetje lastig, vooral omdat mijn darmen aan het borrelen waren. Zij wel, ik niet . 

Tijdens de spinningles merkte ik dat ik weinig energie had. Werd er een beetje licht in het hoofd van, dus op sommige momenten rustig aan gedaan.

Anne en Monique durfden het sporten niet aan, omdat ze te slap waren. Monique verder niks meer afgevallen, dus zij in totaal 1,3 kilo op dag 3 en Anne nog 300 gram, dus zij in totaal 1,8 kilo. Anne ook nog een halve centimeter kwijt om de taille. Goede resultaten tot dusver.

Zo boodschappen doen voor het diner... We verheugen ons erop! Dat wordt de lekkerste maaltijd ever!!!!

Nu de maaltijd aan het voorbereiden: kipfilet (100 gram gekruid), een kop pasta met champignons met een beetje pesto en sla, tomaat en komkommer.... Ik heb nog nooit zoiets lekkers geroken !

Monique zei terecht: "goed, dat detoxen... dan waardeer je de normale dingen weer".

En op is het diner! Verrukkelijk, al zeg ik het zelf.... Ik kon het niet eens allemaal op. Moest wat pasta laten liggen. Enorm vol gevoel en dat voor een maaltijd van 550 calorieën. Nu maar hopen dat ik morgen niet ben aangekomen whahahaha....

Verder vanavond alleen nog water en eventueel aardbeien of komkommer (met mate!). Dat gaat helemaal goed komen!

Te vroeg gejuicht. Hellllupppp: ik wil chocola!!! M&M's, frietje met! Kroket!

Maar, we gaan gewoon door! Nog maar 6 dagen .... 

Ik moet wel toegeven dat ik me fit voel....

Dat was even een dipje daarnet... Inmiddels wat water naar binnen gegoten en het hongergevoel is weg. En, huis nog steeds niet schoongemaakt, oeps... morgen dan maar? Ik beloof niks meer .

 

Dinsdag 17 mei 2016: dag 4

Uhhhhh, is mijn weegschaal wel goed??

Ik weeg nog maar 61,5 (blijft er nog iets van mij over ?)

Weer gewogen op een dag dat het niet mag... maar ja, ik doe het toch.... Nu nog ff taille meten, wie weet toch een KILLER BODY 

Ja hoor, weer een centimeter weg! 78 cm. Op naar de ideale maten: 90-70-90 whahahahaha....

Nu even ontbijten. Jammie!!!

Monique nog 1 kilo kwijt en Anne 1,2. Het gaat de goede kant op!

Alvast vroeg het eten gemaakt voor de kinderen. Ze krijgen zalm, met sla en een paar aardappelen. De geuren waren weer heerlijk! Ikzelf moet werken vanavond, dus ik eet op het werk. Martine kookt (gelukkig is ze ook bezig met C9), dus als het goed is krijg ik een maaltijd van maximaal 600 calorieën. 

Tot nu toe nog niet hongerig...

Martine had heerlijk gekookt. Lekker gegeten. 

Geen honger gehad, maar steps ging niet zoals het hoort. Toch nog niet super fit... Heerlijk slapen en op naar dag 5.

 

Woensdag 18 mei 2016: dag 5

Voor het eerst geslapen als een roosje en lekker uitgerust wakker! Vandaag was ik 100 gram afgevallen en weer 1 cm taille-omvang verloren. Erg fit vandaag, dus lekker aan de slag. Lange werkdag, met eerst pilates op het programma. Een fijn begin.

Monique niet afgevallen en Anne is vergeten te wegen?!? Hahaha... officieel mocht het ook niet vandaag, dus ze hield zich een keer aan de regels.

Werken ging goed. Jammer van die koekjes/chocolaatjes die je de hele dag aan liggen te staren .

Avondeten was weer verrukkelijk! Op naar een heerlijk nachtje slapen en opnieuw de weegschaal... Dan is het alweer dag 6 en nog maar 4 dagen te gaan...

Ik weet niet wat ik ga doen, maar ik denk maandagavond 1 glaasje wijn. 9 dagen geheelonthouding is niet echt mijn ding: zeker niet met 2 weekeinden erin .

 

Donderdag 19 mei 2016: dag 6 (het schiet al op, alhoewel het steeds makkelijker gaat...)

Vandaag weer 2 ons eraf. Ik weeg nu 61,2 kilo. Taille hetzelfde gebleven. Anne had geen tijd om te wegen, want we waren aan de late kant op, dus had ze net genoeg tijd om haar "ontbijt" te nuttigen . Monique hetzelfde gebleven, maar voelt zich heel slank en super goed! Haar hoofd is helder en ze voelt zich fit.

Zo ga ik even mijn best doen met pilates en powerpump bij Sportpiazza.  Heb er zin in!!!#teveelenergie#aloëvera#shake .

De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen, dat powerpump zwaaaarrrr was... Ik kon de gewichten bijna niet omhoog krijgen. Toch iets te weinig te eten voor een actieve sporter. Pilates is goed te doen, maar spinning, steps en powerpump te heftig om een volledig uur mee te draaien (of ik had toch beter kokosmelk in de vanilleshake kunnen doen in plaats van water ).

En het diner is genuttigd: een heerlijk biefstukje, champignons, sla en een gepofte aardappel met een zelfgemaakte knoflooksaus. Alles bij elkaar 570 calorieën. En sorry, maar ik kon de aardappel niet op, dus meer dan de helft laten staan.... 

Ik heb wel nog steeds zin in chocolade... toch verslavingsgevoelig .

Vrijdag 20 mei 2016: dag 7

3 ons eraf,  taille 77. Anne 1,2 kilo: totaal 4,2!!! Annes taille 3 eraf!! pfff... nu haast: ontbijten etc. Tot snel!

Monique 1 kilo eraf! Gaat erg goed met ons...

Druk dagje op de werkvloer. Zo boodschappen doen voor een heerlijk avondmaal... Even bedenken wat het gaat worden. De garnalen spreken me wel aan ... hongerrrr.

De garnalen waren heerlijk. 's Avonds  naar de Red Bar gegaan en 2 kopjes thee gedronken. Gek genoeg geen behoefte aan een glaasje wijn.

 

Zaterdag 21 mei 2016: dag 8

Heerlijk geslapen en uitgerust wakker geworden. Ontbijtje (pillen, aloë vera, pil). Moest eigenlijk ook een shake, maar heb ik even overgeslagen. 

Heel hard in de tuin gewerkt. Bijna lunch vergeten. Niet verstandig. Had de ochtendshake ook al overgeslagen. En mijn snack ook... Tuin is mooi, ik helemaal slap. Dom, dom, dom! 1 shake vergeten en de snack. Niet verstandig als je hard aan het werk bent. Heb het moeten bekopen met volledige uitputting. Snel de snack alsnog gedronken en een paar aardbeien gegeten. Toen in de zon bijkomen. Dat was heerlijk. 

Na het avondeten voel ik me pas weer helemaal top. Gelukkig. Monique had hetzelfde: was ook druk geweest met tillen  en hurken. Duizelig en slap. Zij had niks overgeslagen (qua eten). 

Conclusie: voor zware inspanning/zware sport is C9 wat minimaal. Ik voelde me regelmatig slap bij sport of tuinieren (gaten graven, planten poten, zakken aarde slepen, emmers water dragen: misschien iets te veel van het goede ).

Nog maar 1 dag te gaan.....

Oh ja, bijna vergeten te vertellen: broekriem een gaatje bij moeten laten maken en bh-bandje moet ook strakker!

 

Zondag 22 mei 2016: dag 9 en laatste dag!

Als eerste ben ik gaan wegen en meten... Ik weeg nu 60,3 en mijn taille is 75,5 cm.  In totaal dus 3,6 kilo afgevallen en 5,5 cm minder in tailleomvang. Super! Ben wel blij dat ik vanmiddag voor het eerst een redelijk normale lunch mag nemen in plaats van de vanilleshake. Die komt inmiddels mijn neus uit ...

Maar nu eerst ontbijten: pillen en shake... Jippie!

En dan op naar Sportpiazza voor pilates en spinning... ik hoop dat ik onderweg niet wegwaai met dit nieuwe gewicht .

Monique ff snel gesproken. Zij in totaal 3,4 kilo eraf... Toppie!

Anne in totaal 4,3, taille 5 cm. Joep, joep joeppie .

Vandaag ging pilates en spinning super goed... wellicht komt dat door de echte lunch die me te wachten stond. 

Ik had boekweitcrackers gekocht (dan maar gelijk goed doen!) en die hebben het formaat van een toastje. Dus, ik maak er 5 klaar. Kon ik er dus met moeite 4 op. Niet te geloven hoe snel je went aan weinig voedsel. Tot nu toe ook elke keer het diner niet volledig op kunnen krijgen. 

Ben wel van plan om door te gaan met de aloë vera-drank. Een shotje per dag schijnt enorm goed te zijn (huid, darmen en nog voor veel meer). Inmiddels aan de smaak gewend, dus dat komt wel goed. Ook bak ik inmiddels in kokosolie. Het verschil is niet te proeven (normaal bakte ik in olijfolie) en schijnt erg gezond te zijn. Vandaag hoorde ik op mijn werk dat je huid (gezicht) reinigen met dezelfde (bak)kokosolie ook enorm goed is. Ik ga het gewoon proberen  en wie weet verdwijnen dan ook nog mijn rimpels !

Morgen ga ik nog 1 keer op de weegschaal voor jullie (tenslotte is dit de laatste dag) en dan ben ik er klaar mee. Je mag me van alles vragen op mijn werk!

By the way: eindelijk mijn huis schoongemaakt....

 

Maandag 23 mei 2016: dag 10

Anne had nog wat aloë vera over, dus dat heb ik ff opgedronken. Het is wel even afkicken. Geen pillen, geen shakes, maar een gewoon ontbijtje met boekweitcrackers...

Mijn gewicht is hetzelfde gebleven. Prima zo!

Heel erg tevreden met onze resultaten en we zijn trots op onszelf omdat we het maar mooi hebben geflikt!

Voor iedereen die C9 ook gaat doen: Succes! en je zult merken dat het je goed doet.

Na 9 dagen detox 3,6 kilo eraf en taille 5,5 cm smaller. Ik voel me prima!

 

 

 

 

 

 

Nieuws

 • Fysio Fit

  Functionele training onder begeleiding van een Fysiotherapeut. Leden van Spor...

  Lees meer
 • Zomeractie 2019

  ** ZOMERAANBIEDING ** De zomer komt eraan! En dit betekent naast lekker BB...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Vul in en win

  Vul in en win

  Vul in en win het afslankprogramma t.w.v. €199,-

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.